NEMAČKA VIŠE NE MOŽE DA IZDRŽI: Merkelova je morala građanima da kaže istinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 18:33

NEMAČKA VIŠE NE MOŽE DA IZDRŽI: Merkelova je morala građanima da kaže istinu

Uslediće velika promena

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se ogromna pomoć države firmama pogođenim korona krizom ne može nastaviti u nedogled u trenutnom obimu.

- Savezna vlada, pokrajine i veća moraju da rade zajedno, dobro i konstruktivno kako bismo prevladali pandemiju i njene posledice na najbolji mogući način - rekla je Merkel u nedeljnom video obraćanju.

Bundestag bi u utorak trebalo da raspravlja o budžetu za sledeću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godinu, a očekuje se da će više od jedne trećine budžeta biti finansirano zaduženjem, piše SeeBiz.

Koaliciona vlada planira da sledeće godine pozajmi dodatnih 180 milijardi evra, a Merkel je stala u odbranu dodatnog zaduživanja.

- Ukoliko bi veliki broj firmi propao i ako se pritom izgube milioni radnih mesta, to bi nas još više koštalo, kako s finansijske tako i socijalne strane - upozorila je Merkel.

Dodala je da bi država 2021. mogla ponovo da potroši velike sume novca zahvaljujući uštedama prethodnih godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.