Mrkonjić: Sanjam da francuski TŽV juri srpskim prugama

Izvor: Večernje novosti, 24.Jun.2013, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Sanjam da francuski TŽV juri srpskim prugama

BEOGRAD - Predstavnici 12 francuskih preduzeća ponudili su danas učešće u realizaciji projekata u saobraćajnoj infrastrukturi Srbije, a ministar saobraćaja Militin Mrkonjić je rekao da mu je "san da francuski TŽV juri srpskim prugama".Mrkonjić je u Vladi Srbije, na sastanku sa Udruženjem francuskih preduzeća MEDEF, rekao da bi trebalo unaprediti saradnju između dve zemlje u toj oblasti i predstavio aktuelne projekte.Ministar je rekao da će u narednom periodu, samo u železnički Koridor >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 10 u Srbiji biti uloženo oko 4,5 miliona evra, i da bi na tom železničkom pravcu vozovi tebalo da se kreću brzinama od najmanje 160 kilometara na sat. Francuska kompanija Almstom je ponudila srpskoj vladi stručnu pomoć u vezi sa izgradnjom brzih pruga.Francuska preduzeća su takođe zainteresovana za gradnju i za učešće u gradnji autoputeva u Srbiji, a naročito kroz model javno-privatnih partnerstava, kao i za ulaganja u srpske luke i saradnju u vodenom i vazdušnom saobraćaju.Sastanku je prisustvovao amasador Francuske u Srbiji, Fransoa Gzavije Denio.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mrka: Na Koridoru 10 vozovi će ići 160 na sat, minimum!

Izvor: Press, 24.Jun.2013

Mrkonjić je u Vladi Srbije, na sastanku sa Udruženjem francuskih preduzeća MEDEF, rekao da bi trebalo unaprediti saradnju između dve zemlje u toj oblasti i predstavio aktuelne projekte.. .Ministar je rekao da će u narednom periodu, samo u železnički Koridor 10 u Srbiji biti uloženo oko 4,5...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.