Moskovljani troše za trećinu manje zbog sankcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovljani troše za trećinu manje zbog sankcija

Potrošačka korpa svakog Moskovljana se promenila od momenta uvođenja sankcija, kaže direktor odeljenja za trgovinu i usluge ruske prestonice, Aleksej Nemerjuk.

Prema njemu, prosečan dnevni račun u prodavnicama smanjen je 10 odsto, a u objektima društvene ishrane i u restoranima 20-25 procenata, ponegde čak i do 30 odsto, preneo je Interfaks.

Ranije je Nemerjuk izjavio da su cene osnovne grupe prehrambenih proizvoda, koje su rasle tokom 10 meseci, počele da padaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pri tome, zavisnost Moskve od uvoznih proizvoda smanjena je 12 odsto.

On je takođe istakao da se zbog posta smanjila potrošnja mesnih i mlečnih proizvoda. Na pitanje novinara da li je povećana potrošnja alkohola zbog "teškog života", odgovorio je da, prema statistici, povećana prodaja žestokih pića nije uočena.

U tok kontekstu je podsetio da su Moskovljani prethodnih godina postepeno prelazili sa žestokih pića na slabija, "to jest, s votke na vino".

Šef moskovskog odeljenja za trgovinu i usluge je dodao da je poslednjih godina u prestonici takođe smanjena i potrošnja piva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.