Miodrag Kostić: Želim priznanje, ne novac

Izvor: Blic, 11.Maj.2010, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miodrag Kostić: Želim priznanje, ne novac

"Predlog da biznismeni pomognu propalim državnim firmama da stanu na svoje noge ne podrazumeva kupovinu tih preduzeća ili materijalnu dobit", rekao je juče Miodrag Kostić za B92.

"Želeo bih da ponudim ono jedino što mogu, a to je svoje znanje o tome kako propalu i lošu firmu pretvoriti u uspešnu. To pokazuju firme koje sam privatizovao i za to ne očekujem nikakvu nadoknadu, već društveno priznanje da ja to mogu" rekao je za B92 predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

„Nisam zainteresovan za firmu koju sam pominjao i rekao sam - dajte vi koju hoćete firmu, sa koliko hiljada zaposlenih, da pokušam da od toga nešto uradim”, kaže on. Kostić se, ipak, ogradio da ne zna pod kakvim bi uslovima ostali srpski preduzetnici bili spremni da pomognu državnim preduzećima.

Govoreći o svom poslovanju van Srbije, Kostić je istakao da je samo u Ukrajinu uložio oko 80 miliona dolara. Prema njegovim rečima, jedna od prednost poslovanja u Ukrajini jeste i mogućnost poslovanja sa obnovljivim izvorima energije.

Kada je reč o ovakvim mogućnostima u Srbiji, Kostić je ukazao da je sa italijanskim partnerom investirao u projekat iskorišćavanja energije vetra u Vršcu gde će uskoro biti izgrađena centrala čije je vrednost oko 150 miliona evra.

„Problem je što već dve godine čekamo građevinsku dozvolu kako bismo mogli da investiramo", kazao je Kostić i dodao da dozvolu očekuje tek u junu.

Prema njegovim rečima, „šuma" nepotrebnih propisa i administracije dovodi do toga da iako neko ima novca ne može da investira. „Budućnost je ulaganje u biogas, u energiju dobijenu od bio mase tj. sagorevanja biljnih ostataka", istakao je Kostić.

Komentarišući finansijske probleme u kojima se nalazi Grčka, Kostić je naveo da Srbija nije dužna koliko i Grčka, ali ukoliko bi nastavila ovim putem može da dođe u sličnu situaciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.