Ministar Momirović posetio najveću i najvažniju luku u Evropi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 18:41

Ministar Momirović posetio najveću i najvažniju luku u Evropi (FOTO)

Na poziv uprave Luke Antverpen ministar Momirović je obišao Luku Antverpen, najveću luku po površini u Evropi koja zapošljava 150.000 ljudi i koja je motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije već i čitave Evropske unije.

Tokom posete ministar Momirović je obišao Luku i uverio se u njene ogromne kapacitete zbog kojih je postala jedna od najvažnijih luka u svetu.

Tokom posete, direktor Luke Antverpen Kristof Vateršut je upoznao ministra sa poslovnim rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i istakao zainteresovanost ove kompanije da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

- Luka Beograd je jedan od značajnijih projekata čiju realizaciju naše ministarstvo i Vlada pripremaju, a koji po svojim potencijalima ima mogućnost da postane najznačajniji lučki projekat na Dunavu. Interesovanje Luke Antverpen za učešće u realizaciji ovog projekta potvrđuje da imamo kvalitetan projekat, pri čemu svako ulaganje u vodni saobraćaj je istovremeno ulaganje u zaštitu životne sredine, jer govorimo o ekološki najprihvatljivijem vidu transporta - izjavio je ministar Tomislav Momirović.

Trenutno se razmatra konačno rešenje za novu lokaciju Luke Beograd, pri čemu se početak radova očekuje krajem 2023. godine
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.