Milosavljević očekuje ekonomski bolju 2010.

Izvor: Studio B, 19.Jul.2010, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević očekuje ekonomski bolju 2010.

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je da očekuje da će ova godina biti ekonomski bolja od prethodne i da će se životni standard građana poboljšati.

"Optimista sam i verujem da će do kraja godine biti ostvaren realni rast kupovne moći za dva do tri odasto", rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je kazao i da će se prosečne plate ove godine kretati između 34.000 i 35.000 dinara, odnosno od 320 do 330 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << evra, "što je na nivou regiona".

Ministar trgovine je izrazio očekivanje da će inflacija ostati u planiranim okvirima, odnosno šest odsto, plus-minis dva procenta.

"Ako Vlada Srbije ostane pri stavu da se ne povećavaju cene pod kontrolom dražave, ubeđen sam da će biti ostvarena projektovana inflacija", kazao je Milosavljević.

Govoreći o pšenici, on je naveo da će ovogodižnji rod biti manji, ali da će biti dovoljan da tržište bude snabdeveno i stabilno, ali i da cene budu stabilne.

Milosavljević je dodao da je zaključno sa petkom, 16. junom, na Produktnoj berzi u Novom Sadu ugovorena prodaja 36.000 tona žita za potrebe Robnih rezervi, što je više od polovine predviđenih količina od 70.000 tona koje država treba da otkupi od individulanih proizvođača.

Naglasio je da je država spremna da otkupi i veće količine pšenice i tako pomognu proizvođačima, ako bude dodatnih sredstava u budžetu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.