Mihajlović: Svaki dan blokade vraća region unazad

Izvor: B92, 01.Dec.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Svaki dan blokade vraća region unazad

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, izjavila je da trgovinska blokada koju sprovodi Priština ne može da promeni poziciju Srbije

Međutim, kako ističe, njen nastavak preti vraćanjem celog regiona u prošlost.

“Ako kosovski Albanci žele dobre odnose sa Srbima i stabilan region, onda je potrebno da Priština odmah prekine sa blokadom koja preti da preraste u humanitarnu krizu. Bolju budućnost za građane možemo napraviti samo ako imamo mir, stabilnost i uslove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za normalan život i ekonomski napredak u celom regionu, a nikako onemogućavanjem lečenja i snabdevanja hranom, i uvođenjem trgovinskih barijera kakve ne postoje nigde u Evropi”, kaže Mihajlović, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ona dodaje da se jednostranim potezima Prištine negiraju svi napori na uspostavljanju boljih odnosa u regionu, iako je jasno da primena ekonomskog ili bilo kog drugog nasilja ne može da pokrene dve strane napred, nego samo da vrati čitav region u prošlost.

“Od početka je Prištini trebalo da bude jasno da Srbija neće promeniti svoju poziciju u vezi s Kosovom pod pritiskom ekonomske blokade. Zato je važno da se takse na srpsku robu što pre ukinu, kako građani ne bi trpeli i kako bi mogao da se nastavi dijalog o budućnosti Kosova”, dodaje Mihajlović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mihajlović: Svaki dan trgovinske blokade vraća region unazad

Izvor: RTS, 01.Dec.2018

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, izjavila je da trgovinska blokada koju sprovodi Priština ne može da promeni poziciju Srbije, ali da njen nastavak preti vraćanjem celog regiona u prošlost. . "Ako kosovski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.