Mihajlović: Svaki dan blokade vraća region unazad

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, izjavila je da trgovinska blokada koju sprovodi Priština ne može da promeni poziciju Srbije

Srbija

Izvor: B92

Subota, 01.12.2018.

15:24

Mihajlović: Svaki dan blokade vraća region unazad
(Foto: Thinkstock)

Međutim, kako ističe, njen nastavak preti vraćanjem celog regiona u prošlost.

“Ako kosovski Albanci žele dobre odnose sa Srbima i stabilan region, onda je potrebno da Priština odmah prekine sa blokadom koja preti da preraste u humanitarnu krizu. Bolju budućnost za građane možemo napraviti samo ako imamo mir, stabilnost i uslove za normalan život i ekonomski napredak u celom regionu, a nikako onemogućavanjem lečenja i snabdevanja hranom, i uvođenjem trgovinskih barijera kakve ne postoje nigde u Evropi”, kaže Mihajlović, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ona dodaje da se jednostranim potezima Prištine negiraju svi napori na uspostavljanju boljih odnosa u regionu, iako je jasno da primena ekonomskog ili bilo kog drugog nasilja ne može da pokrene dve strane napred, nego samo da vrati čitav region u prošlost.

“Od početka je Prištini trebalo da bude jasno da Srbija neće promeniti svoju poziciju u vezi s Kosovom pod pritiskom ekonomske blokade. Zato je važno da se takse na srpsku robu što pre ukinu, kako građani ne bi trpeli i kako bi mogao da se nastavi dijalog o budućnosti Kosova”, dodaje Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: