Mihajlović: Novi vlasnik uložiće 30 mil. € u Luku Novi Sad

Izvor: B92, 18.Apr.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Novi vlasnik uložiće 30 mil. € u Luku Novi Sad

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i predstavnici kompanije DP World, koja je novi vlasnik Luke Novi Sad, razgovarali su o planovima za naredni period.

Predstavnici DP World, koje predvodi izvršni direktor za Evropu i Aziju Rašid Abdula, naveli su da će uložiti 30 miliona evra u Luku, a Mihajlovićeva je navela da će to biti najveća investicija u naš vodni saobraćaj.

Ona je rekla da će ta kompanija, koja je jedna od najvećih na svetu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovoj oblasti, imati svu potrebnu pomoć lokalne samouprave i Vlade Srbije u vezi sa rešavanjem svih procedura potrebnih da bi se ova investicija sprovela.

"Plan je da Srbija postane multimodalno čvorište zapadnog Balkana i da do 2021. godine povežemo Dunav i Savu sa putnim i železničkim Koridorom 10. Zato je ova investicija od velikog značaja za Srbiju", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je Srbija zainteresovana za ulaganja u luke Smederevo i Beograd.

Rašid Abdula je rekao da je kupovina Luke Novi Sad prva investicija ove kompanije na Balkanu, jer su, kako je naveo, svesni značaja koji Dunav ima u povezivanju Evrope.

On je rekao i da DP World izvodi radove u 41 zemlji na šest kontinenata, ima preko 35.000 zaposlenih, sa godišnjim prihodom od više od četiri milijarde dolara.

Potpisivanje privatizacionog ugovora o kupovini Luke Novi Sad sa kompanijom DP World planirano je za 6. maj, navedeno je u saopštenju iz kabineta ministarke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIHAJLOVIĆ:Novi vlasnik ULOŽIĆE 30 miliona evra u Luku NOVI SAD

Izvor: Blic, 18.Apr.2019

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici kompanije DP vorld, koja je novi vlasnik Luke Novi Sad, razgovarali su danas o planovima za naredni period.

Nastavak na Blic...

U Luku Novi Sad biće uloženo 30 miliona evra

Izvor: 021info.rs, 18.Apr.2019

O planovima za ulaganje u Luku Novi Sad razgovarala je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, sa predstavnicima kompanije DP world, koje je predvodio izvršni direktor za Evropu i Aziju Rašid Abdula. Predstavnici DP world, koji je...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.