Mesečna inflacija u oktobru 0,1 odsto, međugodišnja 1,0 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesečna inflacija u oktobru 0,1 odsto, međugodišnja 1,0 odsto

Inflacija u Srbiji je porasla u oktobru 2019. godine za 0,1 odsto u odnosu na prethodni mesec, dok u poređenju sa istim mesecom prošle godine iznosi 1,0 procenat, pokazuju današnjni podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Potrošačke cene u oktobru su u odnosu na decembar 2018. povećane za 1,2 posto, u proseku.

Rast cena u oktobru su zabeležili na mesečnom nivou odeća i obuća za 1,8 odsto, transport za 0,4, zdravstvo i rekreacija i kultura za po 0,2 i restorani i hoteli za 0,1 procenat, dok su cene u grupi obrazovanje pale za 0,1 posto.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Inflacija u Srbiji u oktobru 0,1 odsto

Izvor: Beta, 12.Nov.2019

Inflacija u Srbiji je oktobru 2019. godine bila za 0,1 odsto viša nego u septembru, dok u predjenju sa istim mesecom prošle godine iznosi jedan odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.Potrošačke cene u oktobru su u proseku, u odnosu na decembar 2018. godine, povećane za 1,2 odsto.U...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.