Merkel za dogovor o pomoći Grčkoj

Izvor: Akter, 17.Jul.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel za dogovor o pomoći Grčkoj

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas nemačke poslanike da odobre početak pregovora o novom, trećem paketu pomoći Grčkoj uz upozorenje da bi bilo neodgovorno ne pokušati da se postigne dogovor i da je alternativa osigurani haos

Posle preliminarnog dogovora članica evrozone sa Grčkom postignutog u ponedeljak nemačka vlada mora da dobije zeleno svetlo Bundestaga (parlamenta), za vođenje pregovora o trogodišnjem paketu pomoći Grčkoj procenjenog na 85 >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << milijardi evra.

Merkel je na specijalnoj sednici Parlamenta danas rekla da su poslanici suočeni sa "odlukom za jaku Evropu i jaku evrozonu".

Merkelkini konzervativci ne podržavaju davanje pomoći Grčkoj i kancelarka je naznačila da razume njihovu zabrinutost.

"Znam da mnogi od vas imate sumnje i da ste zabrinuti", rekla je ona pred poslanicima ali je dodala "delovali bi izuzetno nemarno, čak i neodgovorno, ako ne bismo pokušali da krenemo tim putem. Alternativa je osigurani haos".

Ona je naglasila da je dogovor o novom paketu pomoći Grčkoj u zamenu za reforme "težak" kako za grčki narod tako i za druge zemlje.

Merkel je rekla poslanicima da je sporazum da se počnu pregovori o trećem planu pomoći zahtevao "solidarnost bez presedana" jedne strane i "zahteve bez presedana" za Grčku.

Grčki parlament je u sredu u ponoć podržao sporazum Vlade s poveriocima države iz Evrogrupe, uz niz novih mera štednje i reformi što je uslov za novi, treći program kreditne pomoći.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.