Memorandum o razumevanju za kupovinu Magnohroma

Izvor: Studio B, 11.Maj.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memorandum o razumevanju za kupovinu "Magnohroma"

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić potpisao je u Kraljevu sa predstavnikom austrijske kompanije RHI AG Francom Štruclom Memorandom o razumevanju o kupovini dela kompanije "Magnohrom".

U prisustvu kandidata za predsednika Srbije Borisa Tadića Ćirić, gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović i Štrucl potpisali su Memorandumu o razumevanju između grada Kraljeva, Vlade Republike Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i kompanije RHI AG o kupovini dela kompanije ''Magnohrom'', uz pomoć Grada Kraljeva.

Štrucl je krajem prošlog meseca najavio da koncern RHI razmatra akviziciju u Srbiji, u okviru jačanja sopstvenih mogućnosti za snabedavanje sirovinama.

U izjavi novinarima Štrucl je kazao da je za to na raspolaganju 65 miliona evra. "Ukoliko pobedimo na tenderu mi bismo preuzeli rudnike", rekao je Štrucl. "Cena za otkup u Srbiji biće jako mala, a planiranih 65 miliona evra će do 2015. biti uloženo u okončanje novog postrojenja", objasnila je tada direktorka za finansije RHI Barbara Potisk-Ajbenštajner.

Veći deo novca treba da se uloži od 2013. do 2014, a deo 2015, dodala je ona, ukazujući da bi tek tada postrojenje dostiglo kapacitet od 100.000 tona godišnje.

RHI želi u Srbiji da proizvodi specijalne mase, da ih obogaćuje i onda pre svega prodaje u istočnu Evropu, to jest Ukrajinu i Rusiju. "Tu postoje tržišta, i ne moramo ništa da osvajamo", naglasio je Štrucl.

Trenutno RHI mora oko 40 odsto sirovine, koja je potrebna za proizvodnju vatrostalnih proizvoda, skupo da kupuje na tržištu, zbog čega se radi na izgradnji sposobnosti samosnabdevanja.

Koncern planira da do kraja godine dostigne 80 odsto samosnabdevanja i lane je kupio dva pogona, jedan u Norveškoj i jedan u Irskoj, gde želi da proizvodi magnezijum iz morske vode.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Memorandum o razumevanju za kupovinu Magnohroma

Izvor: Akter, 11.Maj.2012

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić potpisao je danas u Kraljevu sa predstavnikom austrijske kompanije RHI AG Francom Štruclom Memorandom o razumevanju o kupovini dela kompanije "Magnohrom"

Nastavak na Akter...

Austrijska firma želi da kupi deo Magnohroma

Izvor: NaDlanu.com, 12.Maj.2012, 00:14

U prisustvu kandidata za predsednika Srbije Borisa Tadića, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović i predstavnik austrijske kompanije RHI AG Franc Štrucl, potpisali su u petak Memorandum o razumevanju o kupovini dela kompanije "Magnohrom"..Memorandum...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.