Međugradski autobusi ne mogu auto-putem Miloš Veliki: Krenuće za godinu dana, a evo u čemu je štos! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međugradski autobusi ne mogu auto-putem "Miloš Veliki": Krenuće za godinu dana, a evo u čemu je štos! (FOTO)

Auto-put "Miloš Veliki", odnosno deonica Koridora 11 od Obrenovca do Preljine, zvanično je otvorena pre

Da bi autobusi mogli da promjene trasu i voze novim auto- putem "Miloš Veliki" u Srbiji, moraće da sačekaju sledeću godinu, jer se prema važećim propisima novi redovi vožnje odobravaju jednom godišnje.

Putnicima koji idu do Zlatibora, Nove Varoši i dalje ka Crnoj Gori, novi put bi znatno skratio vreme putovanja, ali prevoznici ne smeju da koriste novu saobraćajnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer bi na odredišta stizali mnogo ranije, i morali da čekaju i po pola sata da bi ispoštovali polazak po aktuelnom redu vožnje.

- U skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Privredna komora Srbije usaglašavanje predloga redova vožnje radi jednom tokom kalendarske godine, po zahtevima prevoznika - pojašnjava Mirko Vučinić iz poslovnog udruženja drumskog transporta "Panontransport".

Mediji pišu i da kamioni izbegavaju Koridor 11 i koriste i dalje Ibarsku magistralu, zbog čega u "Putevima Srbije" razmatraju da i na tom putu počnu da naplaćuju putarinu za teretnjake.

Auto-put "Miloš Veliki", odnosno deonica Koridora 11 od Obrenovca do Preljine, zvanično je otvorena. Putnicima je sada dostupno 103 kilometra novog auto-puta, čime je putovanje do Zapadne Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine značajno olakšano.

Do skoro se saobraćaj na Koridoru 11 odvijao samo u dužini od 40,3 kilometra na potezu Ljig-Preljina (Čačak) koji je otvoren pre dve i po godine.

Tri spojene deonice, zajedno sa deonicom Ljig-Preljina (otvorena kajem 2016. godine) duge su ukupno 103 kilometra i mogu da se pređu za nešto više od 45 minuta ako se vozi 130 na sat, koliko je ograničenje.

Pored uštede vremena, otvaranje ove deonice je posebno značajno za bezbednost saobraćaja u ovom regionu pošto će vozači konačno većim delom imati alternativu za ozloglašenu Ibarsku magistralu, najveću crnu tačku u Srbiji.

BONUS VIDEO: STARI NAZIVI SRPSKIH GRADOVA: Jeste li nekada bili u Paležu ili Gurgusovcu? Verovatno jeste, a da to i ne znate (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.