Matijević: U Hrvatskoj bih zbog subvencija puno bolje prošao

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jun.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matijević: U Hrvatskoj bih zbog subvencija puno bolje prošao

NOVI SAD - Jedan od najpoznatijih srpskih mesara, Petar Matijević, vlasnik kompanije Matijević, rekao je kako su uvjeti za poljoprivrednike puno bolji u Hrvatskoj nego u Srbiji, piše B92.

No, on ne govori o realno boljim uvjetima poslovanja, već mu se u Hrvatskoj sviđaju ogromne subvencije poljoprivrednicima od strane države.

"Matijević agrar" u Srbiji obrađuje oko 30.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, a u Hrvatskoj oko 1.800.

Petar Matijević >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << rekao je da bi kupio još zemljišta u Hrvatskoj, kada bi bilo slobodnog u ponudi.

"Kada bih mogao promijeniti i da istu površinu koju obrađujem u Srbiji obrađujem u Hrvatskoj, gdje bi mi bio kraj", rekao je Matijević.

Matijević je kazao kako u Hrvatskoj pravo na subvencije ima svaki vlasnik poljoprivrednog zemljišta, bez obzira na površine koje obrađuje, a i subvencije su, kaže, puno veće nego u Srbiji.

"Trenutno je, kada se usporedi s Hrvatskom, u Srbiji samo radna snaga jeftinija. Ni ta razlika, međutim, nije tako velika da bi mogla pokriti ostale benefite u Hrvatskoj. Čak je i zemljište u Srbiji skuplje nego u Hrvatskoj, i to za dvije do tri tisuće eura po hektaru", naveo je Petar Matijević.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.