Mali za B92: Kada su finansije stabilne, možete da razmišljate o daljem rastu i razvoju zemlje

Izvor: B92, 11.Avg.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali za B92: Kada su finansije stabilne, možete da razmišljate o daljem rastu i razvoju zemlje

Beograd -- "Predsednik Vučić predstavio je investicioni plan koji će od Srbije napraviti ono čemu težimo - razvijenu zemlju", kazao je ministar finansija Siniša Mali.

"Zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji javnih finansija, stvorili smo zdravu osnovu da u narednih nekoliko godina potpuno promenimo lice Srbije", rekao je za on B92.

Prema njegovim rečima, tek kada su vam finansije stabilne, počinjete da razmišljate o daljem rastu i razvoju zemlje, i to je upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ono što sada radimo.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je predstavio investicioni plan koji će od Srbije napraviti ono čemu težimo decenijama unazad - razvijenu zemlju sa kvalitetnim uslovima za život. Već uveliko gradimo nove puteve, a sa time će se nastaviti i dalje, jer želimo na pravi način da povežemo Srbiju sa drugim zemljama u regionu i Evropi", naveo je Mali u izjavi za B92.

Investicioni plan podrazumeva i izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže, sa fabrikama za prečišćavanje otpadnih voda, i to ne samo u Beogradu, već u celoj Srbiji.

U planu je i digitalna infrastruktura, zatim stanovi za mlade bračne parove, ulaganja u energetsku infrastrukturu i turizam, poljoprivredu i preduzetništvo. To su sve oblasti koje su važne za kvalitet života naših građana i za dalji razvoj zemlje, dodao je ministar finansija.

"Srbija za pet godina nece biti ista kao Srbija danas", istakao je Mali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.