Mali na novoj mreži; Obavestio o dodeli sredstva mikro i malim preduzećima

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 12:44

Mali na novoj mreži; Obavestio o dodeli sredstva mikro i malim preduzećima

Ministar finansija Siniša Mali otvorio je profil na novoj društvenoj mreži Threads.

"Pozdrav svima! Drago mi je što ćemo i ovde imati priliku da razgovaramo i razmenjujemo mišljenja i ideje", napisao je on u svojoj prvoj objavi.

Nakon toga je obavestio da Ministarstvo privrede dodeljuje bespovratna sredstva mikro i malim preduzećima, preduzetnicima, kao i zadrugama za nabavku opreme, a danas je raspisan javni poziv bankama i lizing kompanijama za učešće u programu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Druga faza će biti i poziv za preduzeća.

Kroz ovaj Program, Ministarstvo privrede dodeljuje bespovratna sredstva mikro, malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za nabavku proizvodne opreme/građevinske mehanizacije/mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje. Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25% od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Minimalna sopstvena sredstva firme koja podnosi zahtev iznose 5% od ukupne neto vrednosti opreme koja se nabavlja, dok će ostatak biti obezbeđen iz kredita poslovne banke ili finansijskog lizinga lizing kompanije.

Pravo na učešće u programu imaće maksimalno 8 banaka i maksimalno 3 lizing kompanije koje budu ponudile najpovoljnije uslove finansiranja.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog programa, koja su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije zajedno sa sredstvima obezbeđenim iz pretpristupnih fondova EU – IPA 19, iznose oko 1.400.000.000,00 dinara.

Javni poziv je otvoren do 25. jula 2023. godine.

Nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanija, Ministarstvo privrede će raspisati javni poziv mikro, malim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.