Mali: Sledeće godine komisija za kapitalne investicije

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Sledeće godine komisija za kapitalne investicije

Ministar finansija Srbije Siniša Mali je u razgovaru sa predstavnicima Svetske banke najavio da će sledeće godine biti oformljena komisija za kapitalne investicije koja će se baviti najvećim projektima i koja će po posebnoj metodologiji utvrđivati koji od njih su prioritetni, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Mali je sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder razgovarao o tekućim projektima koji se rade u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << saradnji sa Svetskom bankom, kao i o planovima za buduću saradnju.

On je istakao važnost saradnje sa Svetskom bankom i naveo da je u toku 12 aktivnih projekata sa tom međunarodnom finansijskom institucijom, a čija je vrednost 1,8 milijardi dolara.

Ministarstvo finansija, kako je rekao, ima četiri prioriteta - reformu Poreske uprave, razvoj i rast privrede, dalju privatizaciju i restruktiuranje javnih preduzeća i kapitalne investicije.

Linda Van Gelder je pohvalila postignute finansijske rezultate u Srbiji i istakla da je u toku izrada Plana ekonomskog razvoja za Srbiju, koji će u sebi sadržati smernice za budući razvoj, a uvažavajući ciljeve Vlade Srbije.

Kako objasnila, to podrazumeva dubinsku analizu, zahvaljujući kojoj će biti posebno istaknuta polja, odnosno oblasti sa velikim potencijalnom, u kojima srpska ekonomija može posebno da se razvija.

Na sastanku je ocenjeno da je to važan dokument, koji može da pomogne dalji razvoj srpske ekonomije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.