Mali o tekućim projektima i budućoj saradnji sa Svetskom bankom

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali o tekućim projektima i budućoj saradnji sa Svetskom bankom

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder, sa kojom je razgovarao o tekućim projektima koji se rade u saradnji sa Svetskom bankom, kao i o planovima za buduću saradnju.
Siniša Mali je istakao važnost saradnje sa Svetskom bankom, s obzirom na to da je u toku 12 aktivnih projekata sa tom međunarodnom finansijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << institucijom, a čija je vrednost 1,8 milijardi dolara, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ministar je predstavnike Svetske banke upoznao sa stanjem u srpskim finansijama i istakao odlične ekonomske rezultate.
Kako se navodi, Mali je naglasio da Ministarstvo finansija ima četiri prioriteta za budući period: reformu Poreske uprave, razvoj i rast privrede, dalju privatizaciju i restruktiuranje javnih preduzeća i kapitalne investicije.
Kada je reč o kapitalnim investicijama, naveo je da će početkom sledeće godine biti oformljena Komisija za kapitalne investicije koja će se baviti najvećim projektima koji se rade u zemlji, i koja će po posebnoj metodologiji utvrđivati koji od njih su prioritetni.
Regionalna direktorka Svetske banke Linda Van Gelder je pohvalila postignute finansijske rezultate i istakla da je u toku izrada "Plana ekonomskog razvoja za Srbiju", koji će u sebi sadržati smernice za budući razvoj, a uvažavajući ciljeve Vlade RS.
"To podrazumeva dubinsku analizu, zahvaljujući kojoj će biti posebno istaknuta polja, odnosno oblasti sa velikim potencijalnom, u kojima srpska ekonomija može posebno da se razvija", navodi se u saopštenju.
Sagovornici su se saglasili da je reč o važnom dokumentu, koji može da pomogne dalji razvoj srpske ekonomije i zaključili da se svi zajednički projekti uspešno sprovode.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.