Izvor: RTS, 14.Jul.2020, 14:04

Mali: Odoboreno skoro 10.000 kredita privrednim subjektima

Skoro 10.000 kredita je odobreno privrednim subjektima, od početka krize koja je izazvana pandemijom koronavirusa, objavio je ministar finansija Siniša Mali.
"U pitanju su uglavnom preduzetnici, mala i mikro pravna lica, kojima su pomoć za likvidnost i obrtna sredstva bila najpotrebnija", naveo je Mali na zvaničnom Instagram profilu.
Kako se dodaje, reč je o jeftinom novcu, koji je već uveliko u opticaju.
Kredite je moguće dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preko Fonda za razvoj ili preko komercijanih banaka, odnosno putem garantne šeme.
"Samo preko garantne šeme je odobreno 8,831 kredita ukupne vrednosti 759 miliona evra, a u toku je obrada još 3.013 zahteva, vrednosti 369 miliona evra", naveo je Mali.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali: "Odoboreno skoro 10.000 kredita privrednim subjektima"

Izvor: Blic, 14.Jul.2020

Skoro 10.000 kredita je odobreno privrednim subjektima, od početka krize koja je izazvana pandemijom korona virusa, obajvio je danas ministar finansija Sniša Mali.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.