Madjarska potpisala sporazum o izgradnji Južnog toka

Izvor: S media, 29.Jan.2010, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madjarska potpisala sporazum o izgradnji "Južnog toka"

Rukovodstvo projekta "Južni tok" u Madjarskoj i njihovi ruski partneri potpisali su danas sporazum o izgradnji madjarske deonice gasovoda, posle sastanka mešovitog ekonomskog komiteta dve zemlje u parlamentu u Budimpešti, prenela je agencija MTI.

Ruska energetska kompanija "Gasprom" je sa madjarskom Razvojnom bankom potpisala sporazum o osnivanju zajedničkog preduzeća koje će projektovati, finansirati i graditi madjarsku deonicu.

Time je okončano formiranje paketa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << organizacionih dokumenata , vezanih za polaganje tog gasovoda preko teritorije Madjarske, prenela je agencija Prajm-Tas.

Rusko-madjarski sporazumi su potpisani za vreme posete prvog zamenika premijera Rusije Viktora Zubkova Madjarskoj i predvidjaju i izgradnju podzemnog skladišta prirodnog gasa u Madjarskoj, kapaciteta od 1,3 milijarde kubnih metara.

Zubkov treba da se sastane i sa premijerom Madjarske Gordonom Bajnaijem i da učestvuje na zasedanju medjuvladine komisije za ekonomsku saradnju, na kojem će biti razmotrena saradnja u oblasti prirodnog gasa, atomske energetike i nafte.

Prošlogodišnja robna razmena dve zemlje je više nego prepolovljena i smanjena na 5,6 milijardi dolara. Analitičari, medjutim, ukazuju da pozitivna dinamika koja se odvija u sadašnjim trgovinskim odnosima unosi nadu u postepeni povratak na pretkrizne nivoe.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Sporazum o izgradnji "Južnog toka"

Izvor: B92, 29.Jan.2010

Budimpešta -- Rukovodstvo projekta "Južni tok" u Mađarskoj i njihovi ruski partneri potpisali su sporazum o izgradnji mađarske deonice gasovoda... Sporazum je potpisan posle sastanka mešovitog ekonomskog komiteta dve zemlje u parlamentu u Budimpešti. Ruska energetska kompanija "Gasprom" je sa mađarskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.