LICEMER SA MOTORKOM! Havijer Milej na UDARU javnosti: Argentina u nikad goroj situaciji, a on sebi povećava platu?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 19:12

LICEMER SA MOTORKOM! Havijer Milej na UDARU javnosti: Argentina u nikad goroj situaciji, a on sebi povećava platu?!

Sraman potez predsednika

Nakon što je ceo svet upoznao sa svojim sumanutim planom ekonomske reforme Argentine, koji se okreće oko svođenja državnog aparata, birokratije i troškova na javni sektor ispod minimuma, argentinski predsednik Havijer Milej podigao je sebi platu čak 48 odsto!

- Licemer sa motorkom, reći će vam prosečan građanin Argentine.

Kako piše CNBC, tokom proteklog vikenda opozicioni lideri u Argentini na društvenim mrežama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podelili su detalje o rastu plata argentinskog predsednika. Naime, kako tvrde, njegova plat aje u februaru u odnosu na januar skočila oko 48 odsto na nešto više od 7.000 američkih dolara.

Kako to već populisti njegovog kova rade, Milej je brzom brzinom tokom prvog sledećeg televizijskog intervjua istakao da je povećanje plata "greška koja nije smela da se desi" i nastavio u Trampovom maniru da brani sebe kako je to povećanje potpisano još pre 14 godina od strane bivše vlasti, konkretno predsednice Kristine Fernandez Kirhner.

Me acaban de informar que producto de un decreto firmado por la ex presidenta Cristina Kirchner en el año 2010, que establecía que los cargos políticos siempre debían cobrar más que los empleados de la administración pública, se otorgó un aumento automático a la planta política…

— Javier Milei (@JMilei) March 9, 2024

Ipak kako su opozicioni lideri naknadno istkali na dokumentu, koji nalaže povećanje plata predsedniku i drugim funkcijama u državnom vrhu, se nalazi Milejev potpis.

- U doba krize u kakvom je sada argentinsko društvo koje se herojski trudi, političari moraju da budu pomoć, istakao je Milej na X-u i dodao da: "politička šala mora da se završi".

Skandal je došao u trenutku kada su njegove najavljene reforme naišle na prve prepreke, i trenutku u kom je inflacija skočila preko 250 odsto.

Izvor: Srbija Danas/Blic/CNBC

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.