LEPE VESTI ZA NEZAPOSLENE: Nacionalna služba za zapošljavanje najavila veće novčane naknade od 1. februara

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2021, 17:08

LEPE VESTI ZA NEZAPOSLENE: Nacionalna služba za zapošljavanje najavila veće novčane naknade od 1. februara

Od sledećeg meseca svi koji ostanu bez posla primaće više novca sa biroa.

Nacionalna služba za zapošljavanje uskladila je iznose osnovica dnevne novčane naknade, kao i najnižeg i najvišeg mesečnog iznosa ove prinadležnosti, prema Zakonu o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

To znači, da će od sledećeg meseca svi koji ostanu bez posla, a imaju uslov za naknadu sa biroa primati nešto više novca.

Iznosi su usklađeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa godišnjim indeksom potrošačkih cena u 2020. godini i primenjivaće se od 1. februara.

Dnevni iznos biće 1.059 dinara, najniži mesečni 23.272, a najviši 53.949 dinara, što zavisi od stručne spreme, godina staža i zarade koju je radnik primao pre otkaza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.