LEPE VESTI: Potpisan ugovor, nemački Brose otvoriće 1.100 radnih mesta u Pančevu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2019, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPE VESTI: Potpisan ugovor, nemački Brose otvoriće 1.100 radnih mesta u Pančevu!

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra, kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu.

Knežević je ugovor potisao sa predstavnikom kompanije, Tomasom Španglerom, tokom posete nemačkog ministra privrede i energetike Petera Altmajera, koji predvodi privrednu delegaciju iz Nemačke u poseti Beogradu.

Kompanije sa većinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nemačkim kapitalom u Srbiji zapošljavaju više od 55.000 ljudi, a u poslednjih devet godina uložile su oko 1,36 milijardi evra, istakao je Knežević.

On je rekao da je još jedan dokaz koliko je Srbija dobro mesto za investitore, činjenica da te kompanije sve više reinvestiraju u Srbiji.

- To je veoma dobar znak. A ono što me posebno raduje, jeste što nemačke kompanije koje posluju u Srbiji, sve više zapošljavaju visokokvalifikovanu radnu snagu i mlade, obrazovane, ljude - rekao je Knežević.

Kompanija je deo Brose grupacije, jednog od vodećih dobavljača u autoindustriji.

U Srbiji planira da proizodi motore upravljača, električne pumpe za ulje i motore ventilatora za hlađenje.

Planirano je i otvaranje centra za istraživanje i razvoj, pa će više od 40 odsto planiranih radnih mesta činiti visokokvalifikovani kadrovi, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Knežević je, ranije, dočekao nemačkog kolegu Altmajera na Aerodromu Nikola Tesla, nakon čega su dva ministra, sa nemačkim privrednicima, obišli postrojenja kompanije "ZF Srbija" u Pančevu i nove radove.

"ZF Srbija" je deo nemačkog "ZF Fridrihšafen AG", a u Pančevu proizvodi delove i elektroniku za električna i hibridna vozila. Investicija je vredna 160 miliona evra, a planirano je da, po realizaciji projekta, zaposli 1.000 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.