Kotanji planira proizvodnju u Srbiji zbog izvoza u Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kotanji planira proizvodnju u Srbiji zbog izvoza u Rusiju

Austrijski proizvođač začina Kotanji (Kotanyi) najavio je da će začine za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji, preneli su danas austrijski mediji.

List Kurir (Kurier) piše da 20 odsto prometa koji Kotanji ostvaruje u Rusiji, pre svega mešavine začina i beli luk u prahu potpadaju pod zabranu uvoza, zbog čega će te proizvode za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji.

"Moramo brzo da reagujemo, za šest do osam nedelja naše skladište u Rusiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će biti prazno. Prodaja u Rusiji, naime, za sada se normalno nastavlja", rekao je Kuriru direktor preduzeća Ervin Kotanji.

On je rekao da postoji jako puno preduzeća u Evropskoj uniji koje sada tragaju za slobodnim kapacitetima za pakovanje u Srbiji.

Kotanji je dodao i da postoji prijatan sporedni efekat proizvodnje u Srbiji pošto je izvoz robe iz Srbije u Rusiju oslobođen je carine.

Rusija je uvela jednogodišnju zabranu uvoza prehrambenih proizvoda iz zemalja EU kao odgovor na sankcije EU zbog krize u Ukrajini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kotanji pakuje u Srbiji za Rusiju

Izvor: B92, 27.Avg.2014

Austrijski proizvođač začina Kotanji (Kotanyi) najavio je da će začine za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji, preneli su austrijski mediji...Bečki Kurir piše da 20 odsto prometa koji Kotanji ostvaruje u Rusiji, pre svega mešavine začina i beli luk u prahu potpadaju pod zabranu uvoza,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.