Svet

Sreda, 27.08.2014.

16:11

Kotanji pakuje u Srbiji za Rusiju

Austrijski proizvođač začina Kotanji (Kotanyi) najavio je da će začine za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji, preneli su austrijski mediji.

Izvor: Beta

Default images

Bečki Kurir piše da 20 odsto prometa koji Kotanji ostvaruje u Rusiji, pre svega mešavine začina i beli luk u prahu potpadaju pod zabranu uvoza, zbog čega će te proizvode za rusko tržište proizvoditi i pakovati u Srbiji.

"Moramo brzo da reagujemo, za šest do osam nedelja naše skladište u Rusiji će biti prazno. Prodaja u Rusiji, naime, za sada se normalno nastavlja", rekao je Kurir direktor preduzeća Ervin Kotanji.

On je rekao da postoji jako puno preduzeća u Evropskoj uniji koje sada tragaju za slobodnim kapacitetima za pakovanje u Srbiji.

Kotanji je dodao i da postoji prijatan sporedni efekat proizvodnje u Srbiji pošto je izvoz robe iz Srbije u Rusiju oslobođen carine.

Rusija je uvela jednogodišnju zabranu uvoza prehremenih proizvoda iz zemalja EU kao odgovor na sankcije EU zbog krize u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

7 h

Podeli: