Korisnici u Srbiji besni: Dodatno naplaćuju i dostavu po kiši, a tu nije kraj problemima

Izvor: B92, 20.Okt.2021, 18:15

Korisnici u Srbiji besni: Dodatno naplaćuju i dostavu po kiši, a tu nije kraj problemima

Prošlo je nešto više od mesec dana otkad je aplikacija za poručivanje i dostavu hrane Donesi.com promenila i vlasnike i brend.

Usled agresivne kampanje, malo ko nije shvatio da je Donesi sada Glovo, a priča sa kampanjom koja i danas traje, možda bi i bila zaboravljena da i mesec i po dana od akvizicije Glovo ne prati sijaset kontroverzi - od restorana koji su počeli da naplaćuju dostavu, do same dostave koja je drastično skuplja, te kašnjenja isporuka.

Kap koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ovih dana za mnoge prelila čašu je i obavezna doplata od 75 dinara, a u slučaju da poručujete dostavu po lošem vremenu.

Argument iz kompanije je pritom da u slučaju pljuskova ili snega, Odeljenje za operacije u realnom vremenu, uključuje bonus za kurire, a koji se istovremeno aktivira kao doplata za korisnike.

"Pa zar poenta dostave upravo nije, da pored situacija u kojima vas mrzi da kuvate ili idete do prodavnice, u nešto lošijim vremenskim uslovima to neko uradi umesto vas", samo je jedan od sijaset ogorčenih korisnika na društvenim mrežama.

Dostavljač kasni, ako uopšte dođe; šta Glovo kaže na masovne žalbe u Srbiji

A, na kraju se izgleda zamka krije u "sitnim slovima". Kako su rekli u kompaniji Glovo, naknada nije nova i detalji su prikazani u njihovim uslovima korišćenja.

"Doplata za loše vremenske uslove se obično primenjuje tokom pljuskova i snega, odnosno, kada su uslovi za dostavu zahtevniji. U tim slučajevima dostavljačima plaćamo bonus. Za primenu naknade postoji procedura, u kojoj Odeljenje za operacije u realnom vremenu uključi bonus za kurire, koji se istovremeno aktivira kao doplata za korisnike", kažu iz Glova za Blic.

A, istina se, tvrde korisnici, može tumačiti i malo drugačije.

Kako su nalozi sa Donesi.com naglo prebačeni na Glovo, tako se svima izgubio prikupljeni broj poena kojim ste na Donesi ostvarivali popuste. Tako je, pored očiju korisnika, "proletela" i tačka 6, a koja govori o uslovima korišćenja i obaveznoj naknadi.

Glovo Prime

Korisnici Glova istovremeno su primetili i još jedan novi trošak.

Reč je o mesečnoj pretplati, koja je koštala 300 dinara, a koja vam omogućava da poručujete besplatno. Ona je međutim podignuta na 500 dinara, a nakon uvođenja opcije Glovo Prime.

Ratovi dostava: Kako je stradao "Donesi"?

"S obzirom na to da radim od kuće i naručujem jako često Glovo Prime preplata od 300 dinara bila je idealna. Ono što nije idealno je to što vam posle dve nedelje postojanja Prime, stigne mejl u kom kažu: 'E znate kako, cena je bila 300, sada je 500 dinara'", kaže jedan korisnik na Reditu.

Brojni korisnici su se požalili i na višečasovna kašnjenja njihovih porudžbina. U nemalom broju slučajeva, naznačeno vreme dostave nije ispoštovano.

Veliki broj korisnika se takođe požalio i da im je, čak i nekoliko sati nakon porudžbine, porudžbina otkazana, preusmerena, odbijena, te da lokal iz kog poručuju ne radi.

"Ja sam imao više problema sa Glovom, jednom mi nisu ni doneli porudžbinu koju sam platio onlajn. Najveći problem imam što im sve to platim, čak i uvećane cenu i artikla, ali i dostave, a porudžbina svejedno kasni", žali se jedan korisnik, piše pomenuti portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.