Kori Udovički sa novim direktorom EBRD u Srbiji

Izvor: Blic, 10.Jul.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kori Udovički sa novim direktorom EBRD u Srbiji

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički razgovarala je danas sa novim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Danijelom Bergom, saopšteno je iz njenog kabineta.

Kori Udovički

Glavna tema sastanka bila je reforma javne uprave, a Udovički je navela da će se kroz optimizaciju, kao narednoj fazi posle smanjenja broja zaposlenih, identifikovati duplirani, zastareli poslovi, ali i manjkovi neophodni za modernizaciju javne uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i brži put ka EU.

"Racionalizacija ima širi obuhvat u odnosu na ranije", rekla je ona, pojašnjavajući da su, primera radi, obuhvaćena i lokalna komunalna preduzeća, gde ima većeg viška nego u administraciji.

Ministarka je dodala da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave veliku pažnju posvećuje komunikaciji sa lokalnim vlastima, kako bi se pronašao način za bolju raspodelu nadležnosti i odgovornosti između republičke i lokalne vlasti, kao i za način finansiranja.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima saradnje na jačanju kapaciteta lokalnih samouprava. Berg je rekao da je prioritet EBRD da pomogne zemlji da na najbolji način iskoristi svoje potencijale i sredstva i da je uveren u kvalitet saradnje sa dobrim timovima, kako u Ministarstvu, tako i u Kancelariji EBRD u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.