Vlada Kosova povukla zabranu poseta srpskih zvaničnika

Izvor: S media, 26.Sep.2010, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova povukla zabranu poseta srpskih zvaničnika

Vlada Kosova povukla je odluku o zabrani poseta visokih zvaničnika Srbije Kosovu, povodom ustoličenja patrijarha Irineja u Pećkoj patrijaršiji, piše u današenjem broju prištinski dnevnik Koha ditore.

Dnevnik prenosi izjavu zamenika kosovskog premijera Hajredina Kučija koji je rekao da "Vlada Kosova traži poštovanje procedura zahteva o poseti".

Kuči je, medjutim, priznao da Vlada Kosova nije dobila nikakav zahtev oko najavljene posete Pećkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << patrijaršiji predsednika Srbije Borisa Tadića i drugih visokih zvaničnika Srbije 3. oktobra.

"Još nema takvih zahteva, ali oko svake posete zvaničnika moraju se poštovati procedure", rekao je Kuči i dodao da o Tadićevoj poseti razgovara sa šefom grčke kancelarije na Kosovu.

"U konsultacijama smo sa medjunarodnim faktorima, ali još nema odluke da li će 3. oktobra biti dozvoljene posete visokih srpskih zvaničnika", rekao je Kuči.

Šef grčke kancelarije u Prištini Dimitris Mocopulos potvrdio je da su konsultacije u toku i dodao da je "do sada primetio spremnost strana za postizanje nekog rešenja".

"Konsultacije se nastavljaju i još ništa nije odlučeno", rekao je Mocopulos.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koha: Vlada Kosova povlači zabranu?

Izvor: Šumadija Press, 26.Sep.2010

Vlada Kosova povukla je odluku o zabrani poseta zvaničnika Srbije Kosovu, povodom ustoličenja patrijarha Irineja u Pećkoj patrijaršiji, piše "Koha ditore".

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.