Kina priznala i singapurski dolar

Izvor: B92, 27.Okt.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina "priznala" i singapurski dolar

Kina i Singapur počele su direktno trgovanje svojim valutama - juanom i singapurskim dolarom kao deo nastojanja Kine da promoviše međunarodnu upotrebu juana.

Prema saopštenju kineskog operatera devizne berze, singapurski dolar je ubačen na platformu kineskog Sistema za trgovinu devizama (CFETS) koja trenutno nudi transakcije između juana i još deset stranih valuta, prenosi agencija Frans pres.

"Cilj ovog poteza je da se promoviše bilateralna trgovina i investicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << između Kine i Singapura, olakša korišćenje juana i singapurskog dolara u prekograničnoj trgovini i zadovolje potrebe privrednih subjekata kroz smanjenje troškova konverzije valuta", navodi se u saopštenju CFETS.

Kina već dugi niz godina ima direktnu trgovinu valutama sa SAD a u poslednjih nekoliko godina je pokrenula i direktno trgovanje između juana i japanskog jena, juana i australijskog dolara i juana i malezijskog ringita.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.