Izvor: S media, 08.Nov.2012, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanađani se bogate u Srbiji: Pronašli rezerve zlata na Crnom Vrhu

Kako je saopšteno, nakon prerade može se dobiti 30 tona zlata.

"S već otkrivenim rezervama na istražnom polju Bigar hil na istoj planini, to ukupno iznosi 72 tone zlata sa graničnim sadržajem zlata od 0,6 grama po toni", rekao je po završetku poslednjeg proračuna rezervi menadžer istraživanja u toj kompaniji Džastin Van der Torn.

Po njegovim rečima, "Avala" naporno radi da dođe do krajnjeg cilja – da se nova otkrića „razviju” do aktivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rudnika.

"Trenutno se fokusiramo na tehničke i ekonomske aspekte od kojih će zavisiti da li je taj rudarski projekat izvodljiv, i s tim u vezi u toku je izrada nekoliko studija u kojima se ispituju najbolje metode da bi se obezbedila ekonomska isplativost projekta otvaranja rudnika", rekao je Van der Torn.

Izvor: Dnevnik foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kanađani se bogate u Srbiji: Pronašli rezerve zlata na Crnom Vrhu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Nov.2012

Kanadska kompanija Avala risorsiz, koja istražuje mineralne resurse u istočnoj Srbiji, otkrila je na istražnom polju Korkan na Crnom vrhu nove rezerve rude..."S već otkrivenim rezervama na istražnom polju Bigar hil na istoj planini, to ukupno iznosi 72 tone zlata sa graničnim sadržajem zlata od...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.