Kanađani preuzeli vlasništvo nad firmom u Srbiji

Izvor: B92, 14.Jan.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanađani preuzeli vlasništvo nad firmom u Srbiji

Beograd -- Kanadska firma Constellation Software novi je vlasnik hrvatske softverske kompanija IN2 grupe, koja posluje i Srbiji.

Constellation Software je objavila da je kompanija u njenom vlasništvu, Vela Operating Group, odnosno njena filijala Aquila Software preuzela hrvatsku IN2 grupu, saopšteno je iz IN2 grupe.

Kako je IN2 grupa prisutna i u Srbiji, kanadskog vlasnika je dobila i firma IN2 informatički inženjering u Beogradu, koju je hrvatska softverska grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osnovala 2009. godine, a koja je na srpskom je tržitu poznata po rešenjima u javnom sektoru, osiguranju, penzijskim i investicionim fondovima, ERP i BI rešenjima.

IN2 grupa u regionu ima preko 650 zaposlenih, od čega 45 u Srbiji.

Constellation Software je globalna grupa, sa sedištem u Torontu, u Kanadi. Osnovana je 1995. godine. Putem organskog rasta i akvizicija izrasla je u kompaniju koja broji više od 13.000 zaposlenih, u više od 200 kompanija na pet kontinenata.

Constellation Software preuzima kompanije sa potencijalom rasta ili firme koje su već ostvarile vodeći položaj u razvoju softvera za razne industrije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.