KREĆE ISPLATA POLOVINE MINIMALNE ZARADE ZA APRIL: Poznato kada ćete tačno moći raspolagati novcem

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 10:21

KREĆE ISPLATA POLOVINE MINIMALNE ZARADE ZA APRIL: Poznato kada ćete tačno moći raspolagati novcem

U junu će biti isplaćena poslednja rata minimalca

- Isplata polovine minimalne zarade za april, iz trećeg paketa državne pomoći, za koju se prijavilo 230.805 preduzetnika i privrednih subjekata, počeće u ponedeljak - saopštio je Siniša Mali.

Ukupan iznos koji će biti isplaćen za 1.122.787 zaposlenih je 17,2 milijarde dinara. Ovo je druga po redu isplata polovine minimalca.

Prva je isplaćena  8. aprila i za to je bilo osigurano 17,5 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dinara.

- U junu će biti isplaćena poslednja rata polovine minimalca koju smo predvideli trećim paketom pomoći privredi - rekao je Mali.

Kako je ranije rečeno, poslodavci koji uzmu pomoć ne smeju da otpuste više od 10 posto radnika tokom tri meseca po isplati poslednje polovine minimalne zarade i nemaju pravo isplate dividendi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.