Izvor: FXLider.com, 28.Feb.2013, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jutarnja analiza za 28.2. 2013.

Evro je nastavio da jača u odnosu na američki dolar nakon što je predsednik ECB-a Mario Draghi u svom jučerašnjem govoru izjavio da banka nema nameru da pooštrava monetarnu politiku u skorijoj budućnosti. Britanska funta ostvarila je manji rast u odnosu na američki dolar nakon što su juče objavljeni pozitivni ekonomski podaci u Americi. Ipak rast britanske valute ograničen je zbog zabrinutosti oko loših ekonomskih izgleda. Američke akcije porasle su tokom jučerašnjeg dana podržane solidnim ekonomskim podacima objavljenim u SAD-u.Cena zlata ide ka petom mesečnom padu u najdužem silaznom trendu od 1997 godine. Investitori su smanjili svoja ulaganja u ovaj plemeniti metal zbog verovanja da će SAD smanjiti finansijske stimulanse kako se ekonomija bude oporavljala.Zalihe sirove nafte su porasle za 1130 miliona barela u toku prošle nedelje što je značajno ispod prognoziranih 2.413 miliona barela.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.
 

Nastavak na FXLider.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

S&P 500

Izvor: FXLider.com, 28.Feb.2013

Nakon jučerašnjeg rasta nastalog nakon dobrih ekonomskih podataka objavljenih u SAD-u fjučersi američkih akcija tokom dana nisu se mnogo kretali održavajući se u blizini juče dostignutog nivoa. S&P500 indeks tokom prepodneva porastao je 0.20%. Kanije tokom dana u SAD-u će se objavi podatak...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.