Izvor: FXLider.com, 28.Feb.2013, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Evro je nastavio da jača u odnosu na američki dolar nakon što je predsednik ECB-a Mario Draghi u svom jučerašnjem govoru izjavio da banka nema nameru da pooštrava monetarnu politiku u skorijoj budućnosti. Projektovana inflacija za sledeći godinu značajno je manja od 2%. ECB je spustila referentne kamatne stope na rekordno niskih 0.75% I kroz jeftine kredite bankama odobrila 1.3 triliona evra. Kada su u pitanju prezadužene zemlje centralna banka će nastaviti da kupuje državne obveznice ukoliko se one obavežu na ekonomske reforme. Prema prognozama iz decembra prošle godine ekonomija zone evra bi trebalo tokom ove godine da se smanji 0.3 % dok bi inflacija trebalo da padne na 1.4% u 2014 godini. I pored toga što se uslovi na finansijskom tržištu popravljaju evropska ekonomija je još uvek slaba prema mišljenju Mario Draghi-a. U SAD-u juče su objavljeni solidni ekonomski podaci, prodaja kuća je porasla kao I narudžbe trajnih dobara van transporta.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je oscilovao. Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomernekupovine dok se RSI kreće uz pokretni prosekCena oscilira iymedjus rednje i gornje Bolindžer trake tako da jue moguć rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija pozicija.

StrategyEntry1st target2nd target
LONG 1.31250 1.31550 1.31700

Nastavak na FXLider.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.