Još nema prodaje javnih preduzeća

Izvor: B92, 06.Nov.2012, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Još nema prodaje javnih preduzeća"

Beograd -- Vlada Srbije uopšte nije razmatrala mogućnost prodaje bilo kog javnog preduzeća u ovom trenutku, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

"Sigurno je da će za pojedina javna preduzeća biti neophodno ili da se privatizuju ili da se traži strateško partnerstvo", rekao je Ljajić

Ljajić je istakao da su sve priče o prodaji pojedinih preduzeća preuranjenje, jer ni na jednoj sednici vlade nije bilo reči o tom pitanju.

Na pitanje novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada bi to moglo da se desi, Ljajić je odgovorio da to nije tema od koje će vlada bežati.

"Mi imamo interes da posebno rešimo probleme preduzeća u restrukturiranju", rekao je on podsećajući da je njihov broj veliki - 174 - a u tim firmama radi oko sto hiljada ljudi.

Ljajić je podvukao da je važno naći rešenje i za te ljude i da preduzeća nadju strateška partnerstva kako bi nastavila poslovanje.

On je objasnio da će tamo gde to ne bude moguće rešenje biti traženo kroz socijalne programe i verovatno gašenje pojedinih preduzeća koja nemaju šansu da opstanu na tržištu.

"Neki red mora da se uvede, ova agonija mora da prestane jednog dana, jer svi zajedno to plaćamo. Nemoguće je održavati sisteme koji ne mogu da opstanu sami na tržištu", poručio je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić:Vlada nije razmatrala prodaju javnih preduzeća

Izvor: Press, 06.Nov.2012

Vlada Srbije uopšte nije razmatrala mogućnost prodaje bilo kog javnog preduzeća u ovom trenutku, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić..."Sigurno je da će za pojedina javna preduzeća biti neophodno ili da se privatizuju ili da se traži strateško partnerstvo", rekao...

Nastavak na Press...

Još nema rasprodaje javnih preduzeća

Izvor: Kamatica.com, 06.Nov.2012

Vlada Srbije uopšte nije razmatrala mogućnost prodaje bilo kog javnog preduzeća u ovom trenutku, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.