Izjava je skandalozna, zaista sam šokiran

Izvor: B92, 11.Sep.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izjava je skandalozna, zaista sam šokiran"

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izvinilo se građanima Srbije zbog izjave Milene Antić tokom gostovanja na RTS-u.

Resorno Ministarstvo se izvinjava zbog, kako se navodi, negativne izjave predstavnice tog Ministarstva Milene Antić, koja je u Beogradskog hronici, između ostalog, kazala i to da "poslodavci zapošljavaju žene da rade a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ministar za rad Zoran Đorđević ocenio je ovu izjavu kao skandaloznu i naložio da gospođa Antić bude adekvatno sankcionisana, piše u saopštenju ali se ne navodi o kakvoj sankciji je reč.

„Izjava je skandalozna. Zaista sam šokiran. Lično sam pričao sa gospođom Antić i skrenuo joj pažnju na sve negativne posledice njene izjave. Nema opravdanja za takav postupak. Ovo će biti poslednja opomena njoj i svima drugima, ovakve stvari ne smeju da se izgovore, a kamoli dešavaju. Natalitet je naš cilj broj jedan i nastavićemo da radimo na tome da položaj majki u Srbiji bude bolji iz dana u dan i da imamo što više dece”, poručio je Đorđević, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.