"Izjava je skandalozna, zaista sam šokiran“

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izvinilo se građanima Srbije zbog izjave Milene Antić tokom gostovanja na RTS-u.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2018.

15:07

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Resorno ministarstvo se izvinjava zbog, kako se navodi, negativne izjave predstavnice tog Ministarstva Milene Antić, koja je u Beogradskog hronici, između ostalog, kazala i to da "poslodavci zapošljavaju žene da rade a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.

Ministar za rad Zoran Đorđević rekao je da je ova izjava skandalozna i naložio da gospođa Antić snosi adekvatne sankcije, piše u saopštenju ali se ne navodi o kakvoj sankciji je reč.

„Izjava je skandalozna. Zaista sam šokiran. Lično sam pričao sa gospođom Antić i skrenuo joj pažnju na sve negativne posledice njene izjave. Nema opravdanja za takav postupak. Ovo će biti poslednja opomena njoj i svima drugima, ovakve stvari ne smeju da se izgovore, a kamoli dešavaju. Natalitet je naš cilj broj jedan i nastavićemo da radimo na tome da položaj majki u Srbiji bude bolji iz dana u dan i da imamo što više dece”, poručio je Đorđević, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: