Investicija koja oživljava čitav jug centralne Srbije VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 12:51

Investicija koja "oživljava čitav jug centralne Srbije" VIDEO

Beograd -- Investicija Meriota i Milenijum rizorta u gradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji za jug centralne Srbije značiće oživljavanje, kazala je Ana Brnabić.

Za ljude koji tamo žive to će značiti dolazak novih investitora, posao za građane, bolje plate i bolji životni standard, izjavila je danas premijerka Srbije na potpisivanju ugovora o saradnji između te dve kompanije..

Ana Brnabić je naglasila da je reč o najvećem projektu kompanije "Meriot" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Balkanu, kao i da je to najveća investicija u srpski turizam u ovom trenutku.

"Ovakva investicija znači mnogo Srbiji, i to što je upravo u Vranjskoj banji. Znači za čitav jug centralne Srbije, koji smo se trudili da pokrenemo, ojačamo i oživimo u poslednjih nekoliko godina", rekla je Ana Brnabić na svečanosti potpisivanja ugovora tih kompanija.

Premijerka Brnabić je navela da je izuzetno teško dovesti projekte u neke delove Srbije, koji su malo udaljeni od Beograda, i gde nema mnogo investitora, koji ta mesta ne vide na mapi investicionih destinacija, iako to jesu.

"Ali, kada dovedete jednu, dolazi druga, kreće treća investicija i taj kraj počinje sam da se razvija. To je održivi razvoj", rekla je Ana Brnabić.

Ona je istakla da je ovo najveća investicija u domaći turizam u ovom trenutku koji nije nimalo lak, jer se svi i dalje bore sa posledicama epidemije korona virusa.

"Neke od najvećih posledica trpe upravo privatne kompanije, i zato zahvaljujem ''Milenijum timu'' što i pored svega, nisu odustali od projekta, niti ga odložili, već su nastavili, kako bi Vranjska banja imala ovakav biser što pre", rekla je Brnabićeva.

Kompanija "Milenijum rizorts" (Millennium Resorts) i američka hotelska kompanija "Meriot internešenal" (Marriott International) potpisale su danas ugovor o saradnji o izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji.

Direktor kompanije "Millennium Team" Stojan Vujko je rekao da će Milenijum uložiti 90 miliona evra u taj projekat, i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

On je rekao da danas započinje saradnja sa jednom od vodećih američkih kompanija i da je potpisivanje ugovora značajan korak u razvoju ekonomskih odnosa Srbije i SAD.

Naglasio je da je ugovor za Milenijum tim veliki poslovni korak, koji će pokazati i sposbnost i snagu te kompanije i za sektor hotelijerstva, budući da je do sada, kako kaže, poznata kao građevinska kompanija.

Naveo je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji važan i za razvoj samog tog kraja.

"Sigurni smo da će nakon ovog projekta Srbija biti prepoznata kao destinacija vrhunskog banjskog turuzma", rekao je Vujko.

Direktor kompanije "Milenijum rizorts" Ivan Bošnjak rekao je da će se kompleks imati dva hotela iz lanca "Meriot", kao i medicinski centar "Sofka", te da su u planu spa apartmani, vile, bungalovi.

"Vranjska banja nekada je bila važna turstička destinacija u oblasti banjskog i zdravstvenog turizma, dok je danas to ruinirano, da praktično turizma i nema. Ovaj projekat će dati novi život i energiju, kreiraćemo novu turističku destinaciju", rekao je Bošnjak.

Dodao je da projekat ne bi mogao da se realizuje bez razumevanja državnih organa i lokalne samouprave.

Regionalni potpredsednik za Evropu kompanije Meriot internešenal Markus Lenert istakao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji veoma važan korak i za njihovu kompaniju, te da posle glavnog grada, šire lanac i u unutrašnjosti zemlje.

"Ovaj projekat veoma važan signal", rekao je Lenert.

Dodao je da investitori imaju poverenja u investiciono okruženje u Srbiji.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD Entoni Godfri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.