TRENUTNO NAJVEĆA INVESTICIJA U SRPSKI TURIZAM Potpisan sporazum za izgradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 12:34

"TRENUTNO NAJVEĆA INVESTICIJA U SRPSKI TURIZAM" Potpisan sporazum za izgradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji

Investicija Meriota i Milenijum rezorta važna i za Srbiju i za SAD

- Investicija "Meriota" i "Milenijum rizorta" u izgradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji za jug centralne Srbije značiće potpuno novo oživljavanje, ali i dolazak novih investitora, posao za građane, bolje plate i bolji životni standard - izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je naglasila da je reč o najvećem projektu kompanije "Meriot" na Balkanu, kao i najveća investicija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u srpski turizam u ovom trenutku.

- Ovakva investicija znači mnogo Srbiji, i to što je upravo u Vranjskoj banji. Znači za čitav jug centralne Srbije, koji smo se trudili da pokrenemo, ojačamo i oživimo u poslednjih nekoliko godina - rekla je Brnabić na svečanosti potpisivanja ugovora tih kompanija.

Brnabić je navela da je izuzetno teško dovesti projekte u neke delove Srbije, koji su malo udaljeni od Beograda, i gde nema mnogo investitora, koji ta mesta ne vide na mapi investicionih destinacija, iako to jesu.

- Ali, kada dovedete jednu, dolazi druga, kreće treća investicija i taj kraj počinje sam da se razvija. To je održivi razvoj - rekla je Brnabić.

Brnabić je istakla da je ovo najveća investicija u domaći turizam u ovom trenutku koji nije nimalo lak, jer se svi i dalje bore sa posledicama epidemije korona virusa.

- Neke od najvećih posledica trpe upravo privatne kompanije, i zato zahvaljujem ''Milenijum timu'' što i pored svega, nisu odustali od projekta, niti ga odložili, već su nastavili, kako bi Vranjska banja imala ovakav biser što pre - rekla je Brnabić.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri rekao je danas da je projekat izgradnje hotelkog kompleksa u Vranjkoj banji u saradnji kompanija "Millennium Resorts" i američke hotelske kompanije "Mariot International" važan i za Srbiju i za SAD ne samo u ekonomskom, nego i u kulturnom smislu.

On je na potpisivanju ugovora između dve kompanije rekao da je ovo prva svečanost povodom poslovnog poduhvata kojem prisustvuje od početka pandmije korona virusa.

Naveo je da će u Vranjskoj banji biti sagrađen jedan od najlepših hotelskih kompleksa u ovom delu Evrope.

Ambasador je rekao da je više puta posetio Vranje i okolinu i da je to jedan od najlepših delova Srbije sa bogatom tradicijom i velikim potencijalom, te da je kralj Petar Prvi bio redovni gost Vranske banje koja je značajan deo srpske kulture i prirodnih lepota.

- Nadam se da je ovo partnerstvo prvo od onih koji dolaze i da će rizorti privlačiti posetioce ne samo iz Srbije i regiona nego i iz čitavog sveta. Promocija razvoja sektora ugostiteljstva je jasan signal da se postpandemijska privreda oporavlja i da su vremena bolja - kaže Godfri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Znate koliko je mali Vuk Jeremić u priči o Vranjskoj banji? Ovolicki je! Ovo je realan život građana Srbije, a ne politička igra

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas potpisivanju ugovoru izmedju kompanije Milennium Resorts i američke hotelske kompanije Marriot International o izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji...Uprkos tome što je Vranjska banja, nakon više od 30 godina konačno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.