Inspekcija zaustavila kamione na granici: Stopiran uvoz džema iz Hrvatske

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija zaustavila kamione na granici: Stopiran uvoz džema iz Hrvatske

Inspekcija za hranu Republike Srpske stopirala je uvoz 118 kilograma džema iz Hrvatske i 1.507 kilograma mlečnih proizvoda iz Srbije.

Iz Inspektorata su naveli da je laboratorijskom analizom utvrđeno da džem nije odgovarajućeg kvaliteta zbog utvrđene vrednosti sadržaja suve materije, koja nije u granici referentne vrednosti, dok je kod mlečnog proizvoda utvrđeno prisustvo listerije.

- Svaku pošiljku hrane koja se uvozi u RS mora pratiti potrebna dokumentacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja uključuje i dokaz nadležne laboratorije zemlje izvoznice da je proizvod ispravan. Inspekcije Srpske prilikom uvoza pošiljke hrane, pored provere dokumentacije, vrše i uzorkovanje proizvoda za laboratorijsku analizu - kazali su u Inspektoratu.

Za pošiljke od kojih su uzeti uzorci za analizu zabranjeno je stavljanje u promet, distribuciju ili preradu, sve do donošenja rešenja inspektora u skladu sa rezultatima laboratorijskog ispitivanja uzoraka.

Tokom 2019. godini zabranjen je uvoz za 41 pošiljku hrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zabranjen uvoz NEKVALITETNOG DŽEMA iz Hrvatske i loših mlečnih proizvoda iz Srbije

Izvor: Blic, 25.Feb.2020

Republička inspekcije za hranu zabranila je uvoz pošiljke od 118 kilograma džema od marelice poreklom iz Hrvatske i 1.507 kilograma mlečnih proizvoda iz Srbije, jer je prilikom uvoza spornih pošiljki kontrolom utvrđeno da isti ne ispunjavaju propisane parametre kvaliteta i zdravstvene ispravnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.