Industrijska proizvodnja u oktobru manja za 2,3 odsto

Izvor: Capital.ba, 27.Nov.2023, 15:41

Industrijska proizvodnja u oktobru manja za 2,3 odsto

SARAJEVO – Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u oktobru manja je za 2,3 odsto nego u prethodnom mjesecu, a u poređenju sa istim mjesecom prošle godine kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja bilježi pad za 2,5 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH. FOTO: Pixabay Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u oktobru veća je za 0,2 odsto u odnosu na septembar, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za 4,6 odsto, energije za 2,7 odsto, intermedijarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << proizvoda za 2,5 odsto, te trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,1 odsto. U oktobru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja energije veća je za 2,8 odsto, kapitalnih proizvoda za 1,7 odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 7,3 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za pet odsto, a intermedijarnih proizvoda za 3,8 odsto. Desezonirana industrijska proizvodnja u oktobru u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom manja za 3,4 odsto u odnosu na septembar, u prerađivačkoj industriji za 2,7 odsto, a u vađenju rude i kamena za dva odsto. U oktobru, u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi rast u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 3,3 odsto, dok je u vađenju ruda i kamena zabilježen pad od 0,6 odsto, te prerađivačkoj industriji za 4,4 odsto. Чланак Industrijska proizvodnja u oktobru manja za 2,3 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Godišnja inflacija u BiH 2,1 odsto

Izvor: Capital.ba, 27.Nov.2023

SARAJEVO – Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena u oktobru su u prosjeku bile više za 0,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, dok je godišnja inflacija iznosila 2,1 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH. Foto: Pixabay Alkoholna...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.