Imovina vojske za pare, prošlo vreme rođaka

Izvor: B92, 21.Avg.2015, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Imovina vojske za pare, prošlo vreme rođaka"

Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je sa direktorom "Zastava oružja" o problemima u funkcionisanju te fabrike namenske industrije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić je nakon razgovora ocenio da nijedna Vlada u prethodnom periodu nije davala tako snažnu podršku fabrikama namenske industrije kao što to čini aktuelna Vlada Srbije.

Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, a u saopštenju se navodi da je Gašić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa njim vodio "značajne" razgovore i o konverziji određenih dugovanja i obaveza koje namenska industrija ima prema tom gradu, zameni kasarne "Vojvoda Putnik" i vojne ambulante kao i o iznajmljivanju kragujevačkog Doma Vojske Fakultetu umetnosti.

RTS je objavio da su njih dvojica postigla dogovor o zameni, tj. prodaji imovine koju vojska ima u tom gradu.

Kragujevac će dobiti zemljište na kojem planira da sagradi industrijske zone za potencijalne investitore, a Dom Vojske, biće iznajmljen Filološko umetničkom fakultetu, piše na sajtu RTS-a.

Gašić je rekao da za razliku od perioda do 2012, kada su pojedine lokalne samouprave uzimale imovinu Vojske Srbije, niko više, ne može da dobije imovinu Vojske, a da nju ne plati, ma kako da se zove, ma odakle da dolazi, i ma čiji da je član, prijatelj, rođak.

"Sve ono što je u master planu, želi da lokalnim samoupravama ponudi po jednoj fer, proceni koju radi republička uprava javnih prihoda, sa rokom otplate do 60 meseci. Nama je veoma važno da na taj način obezbedimo što više stanova za naše pripadnike", rekao je Gašić.

Nikolić je rekao da će grad pokrenuti pitanje prenosa vlasništva nad zemljištem, na kojem se nalazi kasarna "Vojvoda Radomir Putnik ", u skladu sa finansijskim mogućnostima Kragujevca i potrebama vojske.

Rešiće i pitanje duga koje fabrika "Zastava oružje", ima prema gradu, jer postoji mogućnost da se izvrši konverzija u gradsku imovinu.

Sve što je dogovoreno, biće brzo sprovedeno, uverava Nikolić. Inače, po rečima ministra odbrane, od 485 objekata, koji nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije, do 2012, 74 su prodata.

U poslednje dve i po godine 50-tak objekata zamenjeno je sa lokalnim samoupravama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.