Imovina fonda porasla na više od dve milijarde dinara

Izvor: S media, 21.Maj.2010, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imovina fonda porasla na više od dve milijarde dinara

Imovina "Delta Generali" dobrovoljnog penzijskog fonda dostigla je vrednost veću od dve milijarde dinara, čime je fond učvrstio poziciju na tržištu dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji, saopštio je danas taj fond.

Od osnivanja prvog dobrovoljnog penzijskog fonda u Srbiji imovina je od početnih 195 miliona dinara uvećana više od deset puta, a fond je isplatio svojim članovima više od 233 miliona dinara.

''Dobrovoljni penzijski fondovi prolaze kroz krizu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa znatno manje posledica od ostalih učesnika na domaćem tržištu kapitala, pre svega zbog njihove orijentisanosti na sigurna ulaganja u dugom vremenskom periodu. Rast našeg fonda je dokaz da uprkos krizi, koja je još uvek veoma aktuelna, ovaj vid dugoročne štednje i dalje uživa poverenje gradjana Srbije'', istakla je direktor "Delta Generali" dobrovoljnog penzijskog fonda Nataša Marjanović.

Taj fond završio je 2009. godinu sa više od 47 hiljada članova, ostvario prinos od 15,2 odsto, a sa tržišnim učešćem od 24,6 odsto, fond je trenutno jedan od lidera na tržištu dobrovoljnih penzijskih fondova, istaknuto je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlicni rezultati Delta Generali Penzijskog Fonda, Imovina fonda porasla na preko dve milijarde dinara

Izvor: Economy.rs, 22.Maj.2010, 02:02

Imovina Delta Generali Dobrovoljnog Penzijskog Fonda dostigla je vrednost od preko dve milijarde dinara, cime je fond ucvrstio svoju poziciju medu liderima na trzistu dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.