ITALIJANSKA KOMPANIJA KUPILA ZEMLJIŠTE U SRBIJI: Prada će se proizvoditi u još jednoj fabrici

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ITALIJANSKA KOMPANIJA KUPILA ZEMLJIŠTE U SRBIJI: "Prada" će se proizvoditi u još jednoj fabrici

Italijanska kompanija "Progeti" (Progetti) kupila je tri parcele u industrijskoj zoni Sombora, na kojima će graditi nove pogone za proizvodnju delova za obuću.

"Prada" se već proizvodi u Srbiji, oko 75.000 pari cipela godišnje, u fabrici u Vršcu, odakle se cipele distribuiraju širom sveta sa etiketom "Made in Serbia".

Italijani su tri parcele površina 11.732 kvadrata, 5.584 i 26.754 metara kvadratnih izlicitirali po početnoj ceni od 20.272.200 dinara, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 460 dinara po metru kvadratnom, objavljeno je na sajtu Grada Sombora.

Ova kompanija je osnovana 2001. godine, na inicijativu braće Romana i Enrika Rosija, a firma se bavi preradom poluproizvoda i gotove obuće za najveće svetske modne kuće kao što su Guči, Prada...

Proizvodnja se već obavlja u tri objekta u vlasništvu ove firme, u Somboru, Vladimircima (zona Šapca) i Vršcu.

U ove tri fabrike, zaposleno je oko 1.000 radnika.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.