CG: IFC kreditira MSP sa 10 mil. €

Izvor: B92, Beta, 12.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: IFC kreditira MSP sa 10 mil. €

Podgorica -- Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke (SB), odobrila je kredit od 10 miliona evra NLB Montenegrobanci.

Kredit je namenjen za proširenje programa kreditiranja malih i srednjih preduzeća, saopšteno je iz te finansijske korporacije.

"Mala i srednja preduzeća u Crnoj Gori imaju ograničen pristup finansijskim sredstvima zbog globalne, finansijske krize, a pomenuti zajam će proširiti mogućnost kreditiranja malog i srednjeg biznisa", navode u IFC-u.

U saopštenju se dodaje da je taj kredit prva investicija IFC-a u crnogorski bankarski sektor od proglašenja nezavisnosti 2006. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IFC odobrila kredit NLB Montenegrobanci od 10 miliona evra

Izvor: Capital.ba, 12.Jun.2009

PODGORICA, Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svjetske banke (SB), odobrila je kredit od 10 miliona evra NLB Montenegrobanci za proširenje programa kreditiranja malih i srednjih preduzeća, saopšteno je danas iz te finansijske korporacije. 'Mala i srednja preduzeća u Crnoj...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.