IBM potvrdio: Srbija bez konkurencije prva u svetu

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IBM potvrdio: Srbija bez konkurencije prva u svetu

Beograd -- Srbija je najbolje mesto za investiranje, a izveštaj "IBM Global Lokejšns Trend 2017" (IBM) to samo potvrđuje, izjavio je ministar privrede Goran Knežević.

U najnovijem izveštaju IBM objavljeno je da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u odnosu na broj stanovnika u 2016. godini.

IBM nekoliko godina unazad analizira aktivnosti na polju ulaganja u Srbiju, a ovo je do sada najbolji rezultat koji je Srbija ostvarila i ujedno porast od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko 40 odsto u odnosu na 2015. godinu.

"Vlada Srbije koju je vodio Aleksandar Vučić postavila je unapređenje uslova za poslovanje visoko na listi prioriteta, a i ova Vlada koju vodi premijerka Ana Brnabić nastavila je, energično i posvećeno, rad na otklanjanju svih barijera", izjavio je Knežević.

Kako je saopštili Ministarstvo privrede, Knežević je podsetio da nisu samo podsticaji privlačili investitore, već cela Vlada i Ministarstvo privrede rade na popravljanju poslovne klime.

Srbija je, podseća on, u poslednje dve godine i na prestižnoj Duing biznis listi Svetske banke koja rangira 190 zemalja sveta prema uslovima poslovanja, napredovala čak za 44 mesta, i plasirala se najbolje od kad ta lista postoji.

Na poslednjoj listi, Srbija je ušla u Top 10 zemalja reformatora na svetu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija prva u svijetu po broju novih radnih mjesta

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2017

BEOGRAD - Srbija je najbolje mjesto za investiranje, a izvještaj "IBM Global Lokejšns Trend 2017" (IBM) to samo potvrđuje, izjavio je ministar privrede ove zemlje Goran Knežević...U najnovijem izvještaju IBM objavljeno je da je Srbija svjetski lider po broju otvorenih radnih mjesta u odnosu na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.