Srbija

Utorak, 29.08.2017.

17:38

IBM potvrdio: Srbija bez konkurencije prva u svetu

Srbija je najbolje mesto za investiranje, a izveštaj "IBM Global Lokejšns Trend 2017" (IBM) to samo potvrđuje, izjavio je ministar privrede Goran Knežević.

Izvor: Tanjug

IBM potvrdio: Srbija bez konkurencije prva u svetu
Foto:Thinkstock

U najnovijem izveštaju IBM objavljeno je da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u odnosu na broj stanovnika u 2016. godini.

IBM nekoliko godina unazad analizira aktivnosti na polju ulaganja u Srbiju, a ovo je do sada najbolji rezultat koji je Srbija ostvarila i ujedno porast od oko 40 odsto u odnosu na 2015. godinu.

"Vlada Srbije koju je vodio Aleksandar Vučić postavila je unapređenje uslova za poslovanje visoko na listi prioriteta, a i ova Vlada koju vodi premijerka Ana Brnabić nastavila je, energično i posvećeno, rad na otklanjanju svih barijera", izjavio je Knežević.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Knežević je podsetio da nisu samo podsticaji privlačili investitore, već cela Vlada i Ministarstvo privrede rade na popravljanju poslovne klime.

Srbija je, podseća on, u poslednje dve godine i na prestižnoj Duing biznis listi Svetske banke koja rangira 190 zemalja sveta prema uslovima poslovanja, napredovala čak za 44 mesta, i plasirala se najbolje od kada ta lista postoji.

Na poslednjoj listi, Srbija je ušla među prvih 10 zemalja reformatora na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: