Hrvatska s najvećim padom prometa u maloprodaji u EU

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Sep.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska s najvećim padom prometa u maloprodaji u EU

ZAGREB - Hrvatska je u srpnju zabilježila najveći pad prometa od trgovine na malo na mjesečnoj razini među zemljama Europske unije, a manju sklonost potrošnji pokazali su i potrošači na razini Unije, pokazale su u srijedu procjene europskog statističkog ureda.

U srpnju je sezonski prilagođen obujam promet od trgovine na malo u Hrvatskoj na mjesečnoj razini pao za 3,3 posto u odnosu na lipanj kada je poskočio 6,8 posto, pokazalo je izvješće Eurostata.

U skupini >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zemalja s najvećim padom potrošnje u srpnju na mjesečnoj razini Eurostat na temelju raspoloživih podataka izdvaja i Njemačku i Belgiju, gdje je promet u maloprodaji smanjen 2,2 odnosno 1,4 posto.

Najveći rast prometa bilježila je Irska, za 1,9 posto, a slijede Slovenija s 1,2 posto, te Bugarska i Malta, s po jedan posto većim prometom u maloprodaji.

Na razini EU-a sezonski prilagođen obujam prometa u maloprodaji u srpnju je pao za 0,5 posto u odnosu na lipanj kada je prema revidiranim Eurostatovim procjenama porastao 1,3 posto.

U eurozoni je promet pao za 0,6 posto, nakon revidiranog rasta od 1,2 posto u lipnju.

Europljani su u srpnju osjetno manje posjećivali trgovine odjeće, tekstilnih proizvoda i obuće, što se očitovalo u padu prometa u maloprodaji tom vrstom proizvoda za 2,5 posto u EU, te za 3,2 posto u eurozoni.

U EU je blago porastao samo promet po poštanskim i narudžbama putem interneta, za 0,3 posto, pokazuje izvješće Eurostata.

Promet u maloprodaji motornih goriva stagnirao je i u EU i u eurozoni.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evrostat: Hrvatska ima najveći pad u EU

Izvor: B92, 04.Sep.2019

Brisel -- Hrvatska je u julu zabeležila najveći pad prometa od trgovine na malo na mesečnom nivou među zemljama Evropske unije...Manju sklonost potrošnji pokazali su i potrošači na nivou Unije, pokazale je u sredu analiza Evropske statističke službe...U junu je promet od trgovine na malo u Hrvatskoj,...

Nastavak na B92...

Eurostat: Hrvatska ima najveći pad u EU

Izvor: Capital.ba, 05.Sep.2019, 08:15

BRISEL, Hrvatska je u julu zabilježila najveći pad prometa od trgovine na malo na mjesečnom nivou među zemljama Evropske unije. Manju sklonost potrošnji pokazali su i potrošači na nivou Unije, pokazale je u srijedu analiza Evropske statističke službe. U junu je promet od trgovine na malo u...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.