Građevinci oborili rekord: U prvom tromesečju zabeležili rast od 20 odsto

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građevinci oborili rekord: U prvom tromesečju zabeležili rast od 20 odsto

Građevinski sektor u drugom tromesečju ove godine, prema podacima Narodne banke Srbije, zabeležio je rast od 20 odsto.

To je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije

Procene su da će zahvaljujući ulaganjima u putnu i železničku infrastrukturu i stanogradnju taj rast biti još veći u drugoj polovini godine.

"Danas u Srbiji ima više od 44.000 aktivnih gradilišta, što nije bio slučaj pre nekoliko godina", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju i ukazuje da se reformama koje Ministarstvo sprovodi u građevinskom sektoru, pre svega uvođenjem e-dozvola i e-katastra, ali i unapređenjem prostornih i urbanističkih planova, stvaraju temelji za dalji napredak u ovoj oblasti.

Podseća se da Srbija ove godine završava nekoliko kapitalnih infrastrukturnih projekata, pre svega Кoridor 10 i Кoridor 11, a započinje izgradnju pet novih autoputeva - Moravski koridor, autoput ka Bosni i Hercegovini od Sremske Rače do Кuzmina, zatim Ruma-Šabac i Šabac-Loznica, nastavak izgradnje Кoridora 11 od Preljine do Požege, dok će početkom naredne godine krenuti i izgradnja prve deonice autoputa Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.