Građani ove balkanske zemlje čuvaju 4 milijarde u bankama

Izvor: B92, 03.Jan.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani ove balkanske zemlje čuvaju 4 milijarde u bankama

Tirana -- Centralna banka Albanije saopštila je da je ukupna uštedjevina albanskih građana porasla za 9,5 odsto i da je prvi put prešla vrednost od četiri milijarde evra.

Podaci pokazuju da evro nastavlja da bude glavna valuta u kojoj Albanci čuvaju svoje ušteđevinu i ovaj trend nije smanjen ni sa padom vrednosti evropske valute u odnosi na albanski lek za 7,3 odsto.

Na početku 2018. godine albanska Centralna banka, Ministarstvo finansija i Uprava za finansijsko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << praćenje počeli su kampanju usmerenu ka povećanju korišćenja leka u albanskoj ekonomiji i smanjenje upotrebe evra.

Kao rezultat mnoge privatne banke znatno su smanjile kamatne stope na depozite u evrima. Ali i pored toga Albanci nastavljaju da koriste evro kao glavnau valutu za ušteđevine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albancima porasla ušteđevina, pređena vrednost od četiri milijarde evra

Izvor: Blic, 03.Jan.2019

Centralna banka Albanije saopštila je da je ukupna ušteđevina albanskih građana porasla za 9,5 odsto u prošloj godini i da je prvi put prešla vrednost od četiri milijarde evra, prenosi MIA.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.